Известие

Collapse
No announcement yet.

климатроник проблем!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• климатроник проблем!!!

моля за малко помощ колеги .така проблема е следния;преди някоклко дни спря да охлажда иначе си духа но топло,ходих при клима маистор и каза че компресора не работи но като му даде ток и проработи каза че не идвал ток към него.проври бушоните,налягане и накрая я качи на компа(но нямаше за алфа софт а на фиат )и му показа 4е ватрешния термометъа показвал 1 градус и мойе от това да е но не е сигурен.в петак ште ходя при бобо за диагностика .може да кажете мнение може ли от тоя термометар да неще да вкл компресора.колата е 156 1.6 16в. малко инфо;вчера като я карах след 20 км почна да духа студено,спрях за малко и я изкл.после като тръгнах пак никакав студ пак топло и ве4е не го чаках и го изкл.
    Last edited by bi40; d.m.y г., 21:02.
    фен

При мен датчика за външна температура показваше -30 градуса...(беше развален) и за това не влючваше климатроника... После като се постопли малко времето и като спря да показва температура под 3-4 градуса си проработи нормално. Виж първо да няма повреда в датчика... За това съм 100% сигурен, че е така. И ако не е от там вече търси по другите места Успех.

Comment

НОРМАЛНО СИ ПОКАЗВА ДНЕС 22 .ок мерси
      фен

Comment

То ако е външния датчик (на огледалото), нещата се оправят с малко сръчност и няколко лева, ама ми се струва, че колегата говори за вътрешният датчика на конзолата, на който температурата само май с диагностичен софтуер може да се чете.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

може ли този вътрешния датчик да прави такива проблеми
          фен

Comment

за вътрешния подозираше маистора ама не бил сигурен заради софта на фиат
            фен

Comment

след намеса на бобо всичко е ок.беше изгория
              ло 1 реле
              фен

Comment

Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщение
                след намеса на бобо всичко е ок.беше изгория
                ло 1 реле
                Заради лош контакт на един кабел м/у мотора и купето
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И при мен

Здравей Колега,
                  и при Мен го има същия проблем.Системата е заредена с фреон не изпуска от никъде,но климатроника не работи.Още като я взех не работеше.При мен проблема е следния : миналото лято компресора си включваше , чуваше се свистене от въздуховодите , но духаше топло и много ама много рядко малко по студено.Тези дни пак го пускам и .......нищо,даже и компресора не се чува да се включва.Та явно имам сериозен проблем.Предполагам че клапите за студен/топъл въздух трябва да се раздвижат (ако въобще работят) и да се прегледа ел.инсталацията (релета,бушони).Силно се надявам БОБО да ми помогне , че в тази жега.............

Comment

да отиваи ,и на мен не ми се вклч.компресора от релето така че може да не е чак толко зле
                    фен

Comment

Working...
                    X