моля за малко помощ колеги .така проблема е следния;преди някоклко дни спря да охлажда иначе си духа но топло,ходих при клима маистор и каза че компресора не работи но като му даде ток и проработи каза че не идвал ток към него.проври бушоните,налягане и накрая я качи на компа(но нямаше за алфа софт а на фиат )и му показа 4е ватрешния термометъа показвал 1 градус и мойе от това да е но не е сигурен.в петак ште ходя при бобо за диагностика .може да кажете мнение може ли от тоя термометар да неще да вкл компресора.колата е 156 1.6 16в. малко инфо;вчера като я карах след 20 км почна да духа студено,спрях за малко и я изкл.после като тръгнах пак никакав студ пак топло и ве4е не го чаках и го изкл.
Известие
Collapse
No announcement yet.
климатроник проблем!!!
Collapse
X
-
При мен датчика за външна температура показваше -30 градуса...(беше развален) и за това не влючваше климатроника... После като се постопли малко времето и като спря да показва температура под 3-4 градуса си проработи нормално. Виж първо да няма повреда в датчика... За това съм 100% сигурен, че е така. И ако не е от там вече търси по другите местаУспех.
-
То ако е външния датчик (на огледалото), нещата се оправят с малко сръчност и няколко лева, ама ми се струва, че колегата говори за вътрешният датчика на конзолата, на който температурата само май с диагностичен софтуер може да се чете.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщениеслед намеса на бобо всичко е ок.беше изгория
ло 1 реле0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
И при мен
Здравей Колега,
и при Мен го има същия проблем.Системата е заредена с фреон не изпуска от никъде,но климатроника не работи.Още като я взех не работеше.При мен проблема е следния : миналото лято компресора си включваше , чуваше се свистене от въздуховодите , но духаше топло и много ама много рядко малко по студено.Тези дни пак го пускам и .......нищо,даже и компресора не се чува да се включва.Та явно имам сериозен проблем.Предполагам че клапите за студен/топъл въздух трябва да се раздвижат (ако въобще работят) и да се прегледа ел.инсталацията (релета,бушони).Силно се надявам БОБО да ми помогне , че в тази жега.............
Comment
Comment